WAAROM KOKEN OP GREEN EGG?

KOKEN OP GREEN EGG

Wij koken met heel veel liefde op onze Big Green Eggs. Kom langs, en laat je verrassen door de prachtige internationale smaken van een lekker stuk lamsrack, of de overheerlijk malse kippendijtjes van The Bite Club waar je het met andere culinaire avonturiers nog lang over zal hebben.

GreenEgg

Zonder drive kom je nergens. Die van ons is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en laten genieten van de pure en eerlijke smaken die de natuur ons biedt. We laten een mooi stukje vlees, vis of groente langzaam garen op de EGG en verbazen je graag over die onovertroffen, karakteristieke geur en smaak. Dit is kwaliteit van leven.

Familierecepten

Neem de oude Japanse kamado-traditie en mix die met de vooruitstrevende keramische technologie van de NASA. Dan krijg je dus het volmaakte eigentijdse buitenkooktoestel: de Big Green Egg. Net als vroeger koken wij op echt vuur, maar dan binnen. We koken, bakken, grillen, stoven of roken er op een dusdanige manier mee dat de meest verfijnde en ongeëvenaarde smaken naar boven komen door onze eigen familierecepten. Hoe hij aan zijn naam komt? Have a guess. Neem een kijkje bij ons in de keuken, en zie onze prachtige Green Eggs voor jou klaar staan. Als je geluk hebt hoor je het houtskool nog knisperen.

Geschiedenis

Voor het idee achter de Big Green Egg moeten we eeuwen terug in de tijd. Ruim 3.000 jaar geleden werd er in Oost-Azië namelijk al gekookt op houtgestookte kleiovens. Deze voorgangers van de Big Green Egg werden daar ontdekt, omarmd en meegenomen door de Japanners, die de ronde kleiovens liefkozend ‘kamado’ (oven of haard) noemden.

In de vorige eeuw proefden in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die door de Japanners in de kamado werden bereid. Toen ze terug naar huis gingen, namen velen van hen een kamado mee als souvenir. Zo konden ze ook het thuisfront mee laten genieten!

Keramiek

Het is het keramiek van de Big Green Egg dat de warmte in de EGG weerkaatst, waardoor een luchtstroom ontstaat die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.

Het keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door NASA en het productieproces vindt plaats in Mexico volgens de strengste kwaliteitsnormen. Mede daarom is het van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Het heeft extreem isolerende eigenschappen en weerstaat extreme temperaturen en temperatuurschommelingen.

Duurzaam en zuinig

Naast de overheerlijke smaak heeft de EGG nog een ander voordeel: omdat de warme lucht in de EGG blijft, is de EGG zuinig in gebruik. Ons houtskool gaat langer mee en genereert minder as. Hier zijn we trots op.

En de EGG is niet alleen duurzaam in gebruik: hij bestaat ook uit duurzame materialen. Sterker nog: bij Big Green Egg hebben ze de ambitie om al hun producten te laten vervaardigen van duurzame materialen.

Door ons per ongeluk al fan geworden van de Green Egg? Bekijk snel hun website https://www.biggreenegg.eu/nl/